По съдържание на витамин С, ряпата почти два пъти превъзхожда портокала, лимона и зелето. В действителност, ряпата се приема за шампион по съдържание на аскорбинова киселина. Освен това, в нея има витамини А, В1, В2, В5, РР, каротин, калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, натрий, сяра, малко количество манган и йод.
Листата на кореноплода са богат източник на мастноразтворимите витамини K и A, които тялото може да абсорбира по-добре, когато се консумират с мазнини. Витамин K има важна роля като съсирващ агент, което означава, че помага за предотвратяване на прекомерното кървене. Витамин A е жизненоважен за здравето на очите, кожата и белите дробове. Листата съдържат и големи количества фолат, който подпомага производството на червени кръвни клетки и помага за предотвратяване на нарушения в развитието на плода в майчината утроба.